MIO
HERO
ZIMBA

Hundar har funnits med mig i större delen av mitt liv. Vid 37 års ålder tog jag ett beslut att bli egenföretagare så numer ägnas större delen av dygnets timmar till hundar. LJUVLIGT ;)

.

Långhårig Collie Jag och stackars Jerry på köksgolvet

Under uppväxten hade vi en Långhårig Collie, Jerry, som jag minns att när det var dags för pälsvård lades vaxduk på köksbordet och hunden ställdes sedan därpå. "Det bästa man har sätter man på bordet", heter det ju ;)

Pälsvården av mina hundar har jag alltid skött på egen hand och har varit en självklarhet att det underhålls.

När jag skulle börja raka ned min äldre Goldentik, Nellie, på somrarna införskaffades en klippmaskin och oj vad jag slet de första gångerna. Stackars hund, det tog mig timmar att bli klar. 

Det krävs faktiskt lite teknikträning och inte minst bra verktyg är en förutsättning för att lyckas. Men skam den som ger sig.

Tanken på att lämna mina hundar på hundsalong fanns aldrig eftersom jag ville göra det själv. Det är först numer som de besöker hundsalong, hos mig som hundfrisör ;) 


Förutom pälsvård har hundträning varit en självklarhet i mitt liv som hundägare.

Det har varit allt från agility (har utfört utbildning som Agilityinstruktör), lydnad till jaktapportering, spår och sök.

Det är en obeskrivlig känsla när Du och Din hund går in i en bubbla tillsammans och utför moment som ett team med lyhördhet för den andre.

Man blir aldrig fullärd och tycker man ska ha ett öppet sinne vid hundträning, men jag är bara för positiv träning där man uppmuntrar och belönar rätt beteende. Det gäller att hela tiden vara steget före, så gott det går ;)

Jag saknar alla hundsporter jag en gång i tiden tog mig för, men lever ett annat liv idag med två fina döttrar och jobb.

Så mitt intresse för hundträning har en annan ingång idag som jag verkligen brinner för. Att yrkesmässigt kunna ta uppdrag tillsammans med mina hundar för att hjälpa andra. På två helt skilda sätt, men med hundens fantastiska luktsinne som gemensam nämnare.

Vi utvecklas och jobbar hela tiden på att bli bättre för att kunna leverera på våra uppdrag som Vägglusekipage och ID-hundsekipage

Följ mig o mina hundkollegor samt mina goa besökare på @creaxdogs Facebook/Instagram/TikTok