Mio, Hero och jag står gärna till tjänst och vi vänder oss både till Dig som privatperson och företag. 

Kontakta oss:

nose4detection@creaxdogs.se

073-059 11 82

Misstanke om Vägglöss

Det finns flera situationer där misstankar om Vägglöss kan uppstå.

  • Du har varit ute och rest och bott på hotell, vandrarhem, båt- eller tåghytt.
  • En bekant har fått Vägglusangrepp som gör att Du funderar om Vägglöss har liftat till Ditt hem.
  • Du eller någon familjemedlem har fått ett bett och klåda som Ni inte vet från vilken insekt.
  • Införskaffat begagnade möbler eller något annat på second hand.
  • Hittat något som ser ut som Vägglus, ömsat skal eller prickar som liknar avföring.

Spridningskontroll

Om det upptäcks en levande vägglus med blotta ögat så kan det vara ett tecken på ett stort Vägglössangrepp då alla gömställen är upptagna och den upptäckta Vägglusen är på jakt efter ett ledigt gömställe. Kom också ihåg att Vägglusen är en överlevare och säg att man har vägglusproblematik i en fastighet med flera lägenheter där den drabbade lägenheten töms, de boende flyttar ut för en period, då behöver Vägglusen hitta en ny värd som den då kanske finner i lägenheten bredvid. Då är spridningen ett faktum.

Säkerställande av Sanering

Vägglushundar är ett säkert sätt fastställa att en sanering har lyckats få bort alla levande vägglöss. Tränade Vägglushundar markerar på enstaka Vägglöss och även levande ägg – det är otroligt svårt för blotta ögat att lyckas upptäcka.

Förebyggande

Jag skulle egentligen vilja ha ANLITA VÄGGLUSEKIPAGE I FÖREBYGGANDE SYFTE som första punkt. Men den får komma som nummer fyra för det illustrerar väldigt bra processen av hur man idag bekämpar Vägglöss. Om alla skulle tänka mer i förebyggande syfte – då skulle inte Vägglössangreppen vara lika många.

Jag fick under min utbildning till hundförare av Vägglushund höra skräckhistorier om hur man genom Vägglushundar upptäckt Vägglössangrepp på fint hotell under högsäsong som trotsallt valde att fortsätta ha öppet för att stänga och sanera under lågsäsong.

Jag vill vända på det. Varför som hotell, studentboenden, hyres- och bostadsrättsföreningar, bibliotek, stuguthyrning, camping, vandrarhem, bibliotek, biograf, teater, bussbolag och många fler ta steget före alla andra och jobba förebyggande. Ha regelbundna kontroller i förebyggande syfte och var stolta för det – använd det i Er marknadsföring.  

Vi är certifierade Vägglusekipage genom den internationella oberoende organisationen Bed Bug Foundation.

Varje år omtestas Vägglusekipagen för att säkerställa att kvalitet upprätthålls för att anta uppdrag hos kunder. 

Läs mer om Bed Bug Foundation här