Vad innebär en behandling med Ultraljudstandborste?

Cleany Teeth Ultraljudstandborste reducerar bakterier i munnen och förebygger och reducerar tandsten. Med hjälp av tanborsten minskar Din hunds inflammation i tandsköttet och förebygger tandlossning. 

Ultraljudstandborsten är ljud- och vibrationsfri och man behöver inte röra den fram- och tillbaks som vid vanlig tandborstning, vilket skapar mindre stress hos hunden. 

Behandlingen sker på hundens villkor precis som övrig behandling på hundsalongen. Förutsättningen är att hunden accepterar att man hanterar munnen med tandborsten.

Jag är certifierad genom Cleany Teeth Sweden, vilket innebär att jag har produktkunskap som skapar trygghet för Dig som lämnar in Din hund för behandling hos mig. Jag ingår i ett större teamnätverk tandbehandlare i Sverige där vi delar kunskap och erfarenheter för att tillsammans hjälpa fler hundar till en bättre hälsa.

Ultraljudstandborstning Cleany Teeth är en mildare variant än den som utförs hos veterinär, men många gånger har tandhälsan blivit så dålig hos hunden så att veterinärbesök är enda alternativet. 

Obs! Jag är inte veterinär och ställer därmed inga veterinära diagnoser. Jag berättar för dig vad jag ser när jag borstar, men det kan finnas saker som jag inte ser så du bör alltid vara uppmärksam på din hunds andedräkt och beteende kring mat och munnen. Gå på regelbundna tandkontroller hos din veterinär med din hund. Det är du som hundägare är ytterst ansvarig för din hunds tänder.

Hur går behandlingen till och hur länge varar den?

Precis som övriga tjänster kommer besöken ske utan Ditt deltagande.

Tjänster Ultraljudstandborstning:

* Prova på besök. Behandlingstiden varar ca 10 min. Första gången bokas ett prova på besök. Då tittar jag på Din hunds tänder och bedömer om de är i skick att behandlas med ultraljudstandborste eller om det är läge för besök till veterinär i första hand. (Efter tandstensborttagning och/eller borttagning tand/tänder är Du självklart välkommen tillbaka med Din hund för att underhålla god munhälsa). Jag ser också hur samarbetsvillig hunden är och kan ge ett förslag på fortsatt behandlingsupplägg. Prova på besök kan bokas tillsammans med annan behandling. 

* Grundlig behandling. Behandlingstiden är 40 min. Tandstenen reduceras med hjälp av ultraljud och tandstenskrapa. Antal besök för att reducera tandsten med Grundlig behandling kan vara mellan 4-6 gånger. Din hunds munstatus samt acceptans för behandlingen påverkar antalet gånger. 

* Underhållsbehandling. Behandlingstiden är 15 min. Om Din hund har en frisk, ren mun utan tandsten bokar Du underhållsbehandling. För att hålla munnen i gott skick är underhållningsbehandling att föredra var 6-8 vecka. (förutsatt att Din hund inte har väldigt lätt för att bilda plack) Underhållsbehandling kan bokas tillsammans med annan behandling. 


Välkomna att boka tid för Ultraljudstandborstning, så hjälps vi åt att förbättra våra hundars munhälsa!

Förebild, Blandras, Tandbehandlare Hundtrim1

Efterbild, total behandlingstid 1 tim och 5 min uppdelat på 2 tillfällen

Förebild, Engelsk Cocker Spaniel

Efterbild, behandling med ultraljudstandborste ca 5 min